צלחת ירוקה עם אספרגוס מבושל ברוטב שמנת ומעט פטריות, לצד כוס יין לבן. על השולחן יש גם צלחת עם אורז וחתיכות גבינה, ופירות צבעוניים.

אספרגוס בחמאת כמהין, קרוטונים של בריוש וגבינת איבריקו

כותב המתכון: וילי פוד
קל
15 דקות

מצרכים ל4-6 מנות:

צרור אספרגוס

50 גר' חמאה צרפתית

3 כפות מים

1 כף פרוסות כמהין שחורות משומרות

מלח

2 פרוסות חלת בריוש קלויות ומפוררות

100 גר' גבינת איבריקו El Pastor

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הרבע התחתון של האספרגוס ומבשלים במי מלח רותחים במשך 2 דקות.
  2. מעבירים מיד למי קרח לעצירת הבישול.
  3. במחבת חמה, על אש בינונית, טורפים 3 כפות מים וחמאה עד להמסתה
  4. מוסיפים למחבת את הכמהין והאספרגוס ומתבלים במלח.
  5. מניחים את האספרגוס על צלחת הגשה ומפזרים מעל את פירורי הבריוש והאיבריקו

מתכונים נוספים