תיאור ALT: שתי קערות נודלס עם ירקות טריים, כולל פרוסות מלפפון, אפונה, כוסברה ופרחי צ'ילי, עם מקלות אכילה מעץ מונחים על אחת מהקערות, על רקע שטוח ואפור.

נודלס עם קארי וירקות

כותב המתכון: וילי פוד
קל
20 דקות

מצרכים ל 4-5 מנות:

1 חבילה (200 גרם) נודלס אטריות ביצים וילי פוד

2 כפות שמן קנולה וילי פוד

1 פחית מי קוקוס וילי פוד

150 גרם כרישה (החלק הלבן) פרוסה

3 שיני שום קצוצות

2 קישואים בינוניים, חצויים ופרוסים

פלפל צ'ילי אדום, פרוס לפי מידת החריפות הרצויה

1 – 1 1/2 כפות מחית קארי ירוק

1 כף סוכר

1 כף ג'ינג'ר מגורר

1/2 כוס מים או מרק צח

2 כפות מיץ לימון

300 גרם גרגרי אפונה קפואים, מופשרים

1/4 צרור כוסברה, קצוצה גס

חופן בוטנים

מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

אופן ההכנה:

 

  1. מבשלים ומסננים את הנודלס לפי הוראות יצרן
  2. מחממים שמן, מוסיפים כרישה ומטגנים 3 דקות עד הזהבה.
  3. מוסיפים שום, פלפל צ'ילי, קישואים ואפונה ומקפיצים 5 דקות.
  4. מוסיפים קארי, סוכר וג'ינג'ר ומטגנים עוד דקה עד שעולה ריח.
  5. מוסיפים מי קוקוס, 1/2 כוס מים או מרק צח, מיץ לימון, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  6. מבשלים 5 דקות.
  7. מפזרים כוסברה ובוטנים (אם רוצים) ומגישים.

מתכונים נוספים